Hyppää sisältöön

Asiantuntijat

Sospedin asiantuntijat

Sosped-säätiön asiantuntijuus on yhdistelmä ammatillista tietoa ja kokemustietoa. Toimintamme on laaja-alaista, joten työntekijöillämme on vahvaa osaamista eri osa-alueilta. Asiantuntijuutemme keskittyy kuitenkin seuraaviin teemoihin:

Etsitkö sopivaa asiantuntijaa esimerkiksi luentotilaisuuteen tai haastateltavaksi? Ota yhteyttä, pohditaan yhdessä kuinka voimme auttaa.

Kokemusasiantuntijuus

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla oma omakohtaisten kokemusten kautta syntynyttä tietoa. Tätä tietoa on jäsennetty ja syvennetty sekä opittu hyödyntämään kokemusasiantuntijakoulutuksen kautta.

Koulutamme ja välitämme kokemusasiantuntijoita. Kokemustiedon ja -asiantuntijuuden avulla pyrimme vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asenteisiin sekä kehittämään tarjolla olevia palveluita.

Kokemusasiantuntijamme ovat oppineet kääntämään omia kokemuksiaan voimavaroiksi ja muiden hyödyksi. He haluavat kertoa kokemustarinansa muille, jotta muutkin voisivat paremmin ymmärtää ilmiötä sekä siihen liittyviä syitä, seurauksia ja ratkaisuja.

Sospedin kokemusasiantuntijat

Kokemusasiantuntijamme ovat ennen koulutukseen tulemista osallistuneet toimintaamme, jonka aikana omaa kokemusta on prosessoitu ja jäsennetty esimerkiksi vertaisryhmissä tai -toiminnassa. Kokemusasiantuntijakoulutuksen pääpaino on viestinnässä. Koulutuksessa kiteytetään omaa kokemustarinaa osana ilmiötä ja perehdytetään kokemusasiantuntijat toimimaan yhdessä erilaisten yhteistyötahojen kanssa.

Sospedin kokemusasiantuntijan voit tilata kertomaan kokemustarinan mm. seuraavista aiheista:

  • ongelmallinen digipelaaminen
  • vertaisuus ja vertaistuen merkitys
  • ongelmallinen rahapelaaminen tai pelaajan läheisenä eläminen
  • mielenterveyden ongelmat, kuten masennus
  • kiusaaminen
  • työttömyys
  • kotoutuminen Suomeen
  • ulkomaalaistaustaisten henkilöiden terveys ja hyvinvointi, erityisesti seksuaaliterveyteen liittyvät teemat

Tutustu myös kansainväliseen TEx-hankkeeseen, jossa kehitetään laajempaan kokemuspohjaiseen asiantuntijuuteen pohjaavaa koulutuskokonaisuutta. Kehittyvä koulutus laajentaa kokemusasiantuntijoiden ymmärrystä ilmiöstä, ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä sekä valmistaa kokemusasiantuntijat toimimaan monipuolisemmissa asiantuntijatehtävissä.

Tilaa kokemusasiantuntija

Voit tilata meiltä kokemusasiantuntijan kertomaan omista kokemuksistaan ja vastailemaan askarruttaviin kysymyksiin. Kokemusluento voidaan toteuttaa mm. työpaikan koulutushetkenä, osana vapaaehtoisten täydennyskoulutusta, seminaarissa tai tapahtumassa.

Kokemusluennot ovat kestoltaan yleensä 30-60 minuuttia sisältäen yhteisen keskusteluhetken. Kesto on aina neuvoteltavissa.

Kokemusluennon tilaaja maksaa kokemusasiantuntijalle palkkion ja mahdolliset matkakulut. Palkkiosuositukset ovat:

  • 30-60 minuuttia: 50 € (+ työnantajan pakolliset sivukulut)
  • yli 60 minuuttia: 100 € (+ työnantajan pakolliset sivukulut)

Kokemusasiantuntijoiden tilaukset tehdään ensisijaisesti meidän kauttamme. Samalla sovitaan luennon tarkemmasta sisällöstä. Myös laskutus hoituu meidän kauttamme.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Heini Laitinen

viestintäpäällikkö

heini.laitinen (a) sosped.fi | 050 306 9055