Hyppää sisältöön

Kulttuuripajat

Hei juuri sinä – tule mukaan kulttuuripajalle!

  • Kulttuuripaja on turvallinen paikka tehdä ja oppia uutta.
  • Tarjolla on vaihteleva valikoima erilaisia harrasteryhmiä. 
  • Kaikki toiminta ja ryhmät ovat maksuttomia.

Kulttuuripajalla järjestetään erilaisia maksuttomia ryhmiä, joissa esimerkiksi musisoidaan, taiteillaan, kirjoitetaan, valokuvataan, liikutaan, retkeillään, pelataan – vain luovuus on rajana! Ryhmien suunnittelusta ja ohjaamisesta vastaavat koulutetut vertaisohjaajat. 

Sospedin kulttuuripajat

Katso kulttuuripajojen yhteystiedot.

Kulttuuripajat ovat matalan kynnyksen paikkoja, joissa ei syrjitä ketään.  Tarjolla on aina kahvia, teetä ja mukavaa seuraa.  Toimintaan osallistuminen on täysin maksutona, eikä mitään ennakkotaitoja tarvita.  Kulttuuripajalle voi tulla ryhmien lisäksi vain hengailemaan yksin tai muiden kävijöiden kanssa. Paikalla on aina myös henkilökuntaa.

Voit osallistua yhteen tai useampaan ryhmään ja olla mukana toiminnassa niin kauan kuin haluat. Voit halutessasi osallistua kulttuuripajalla järjestettävään vertaisohjaajakoulutukseen, joka antaa sinulle valmiudet oman ryhmän ohjaamisen. Ohjattavan ryhmän teeman saat päättää itse. Tukea ja apua ohjaamiseen saat tarvittaessa henkilökunnalta.

Kenelle?

Kulttuuripaja on monelle syy nousta ylös aamuisin, rento ajanviettopaikka ja mahdollisuus kokeilla ja oppia uutta. Toiminta on suunnattu 18–35-vuotiaille, joilla on jokin mielenterveyden haaste tai muuten haastava elämäntilanne. Kulttuuripaja ei ole hoitopaikka, joten et  tarvitse lähetettä osallistuaksesi toimintaan. 

Miten mukaan?

Ota yhteyttä lähimmän kulttuuripajan työntekijään ja tule käymään tutustumiskäynnillä. Uusia kävijöitä tulee jatkuvasti mukaan toimintaan, joten joukkoon on helppo tulla mukaan.  Sosped-säätiön kulttuuripajojen yhteystiedot löydät yhteystiedoistamme.