Hyppää sisältöön

Kansainvälinen yhteistyö

Me pyrimme hedelmälliseen yhteistyöhön monien kumppaneidemme kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. STEA-rahoitukset rajaavat toimintamme Suomen rajojen sisälle. Erasmus+ -rahoituksella toteutettavat vaihdot ihmisten ja osaamisen osalta laajentavat työntekijöidemme ja kohderyhmiemme kokemuksia ja mahdollistavat työn ja osaamisen kehittämistä myös perustehtävien reuna-alueilla. 

Työntekijämme osallistuvat aktiivisesti kansainvälisiin koulutuksiin ja seminaareihin, mutta haluamme tarjota kansainvälistymisen mahdollisuuden myös kokemusasiantuntijoillemme. Kansainväliset koulutukset ja osaamisen vaihto ovat rohkaisseet mm. kulttuuripajojen osallistujia vastuullisempiin tehtäviin. Ulkomaalaiset tahot ovat kiinnostuneet eri toimintamalleistamme. Ruotsalaisen Fryshusetin kanssa on tehty kumppanuussopimus ja 5-vuotissuunnitelma yhteistyön edistämiseksi.

Kansainväliset hankkeet

TEx – Trust the experience, not the dealer

Kolmivuotisessa TEx-hankkeessa (10/2020–09/2023) rakennetaan uusi, laajempaan kokemuspohjaiseen asiantuntijuuteen tähtäävä koulutuskokonaisuus. Hanke on Erasmus+ rahoitteinen ja toteutetaan yhteistyössä kolmen maan kanssa: Suomi (Sosped-säätiö), Irlanti (Extern Ireland) ja Norja (Spillavgighet).

The three-year TEx project (Trust the experience, not the dealer 10/2020-09/2023) will build a new training package aimed to broaden experience-based expertise. The project is funded by Erasmus+ and carried out in cooperation with three countries: Finland (Sosped Foundation), Ireland (Extern Ireland) and Norway (Spillavgighet).

Social Empowering Radio – Job shadowing

Social Empowering Radio – Job shadowing, on kolmen organisaation kansainvälinen yhteisprojekti, jossa jaetaan käytäntöjä voimauttavan radiotyöskentelyn hyödyntämisestä syrjäytyneiden ja haavoittuvassa asemassa olevien nuorten kanssa. Hanke on Erasmus+ rahoitteinen ja toteutetaan yhteistyössä kolmen maan kanssa: Suomi (Sosped-säätiö), Italia (Associazione 180 Amici L’Aquila), Saksa (Corax ev initiative fur freies radio). 

Social Empowering Radio – Job shadowing, is an international project of three organizations. The project is founded to share practices on empowering radio work with young adults who are marginalized and in vulnerable position. The project is funded by Erasmus+ and carried out in cooperation with three countries: Finland (Sosped Foundation), Italy (Associazione 180 Amici L’Aquila), Germany (Corax ev initiative fur Freies radio).