Hyppää sisältöön

Kansainvälinen yhteistyö – International cooperation

Me pyrimme hedelmälliseen yhteistyöhön kumppaneiden kanssa Suomessa sekä kansainvälisesti. STEA-rahoitukset rajaavat suuren osan toimintaamme Suomen rajojen sisälle. Erasmus+ -rahoituksella toteutetut kansainväliset hankkeet mahdollistavat työn ja osaamisen kehittämistä myös perustehtävien reuna-alueilla. Hankkeiden ytimessä oleva kulttuurinen vaihto laajentaa kohderyhmien ja työntekijöiden osaamista sekä hyvien käytäntöjen vaihtamisen.

Työntekijämme osallistuvat aktiivisesti kansainvälisiin koulutuksiin ja seminaareihin, mutta haluamme tarjota kansainvälistymisen mahdollisuuden myös kokemusasiantuntijoille ja toimintaan osallistuville. Kansainväliset hankkeet, koulutukset ja osaamisen vaihto ovat rohkaisseet mm. kulttuuripajojen osallistujia vastuullisempiin tehtäviin.

Vastaavasti näiden hankkeiden myötä myös ulkomaalaiset tahot ovat kiinnostuneet toimintamalleistamme, ja Ruotsalaisen Fryshusetin kanssa on tehty kumppanuussopimus ja 5-vuotissuunnitelma yhteistyön edistämiseksi.

Kansainväliset hankkeet

TEx – Trust the experience, not the dealer

Kolmivuotisessa TEx-hankkeessa (10/2020–09/2023) rakennetaan uusi, laajempaan kokemuspohjaiseen asiantuntijuuteen tähtäävä koulutuskokonaisuus. Hanke on Erasmus+ rahoitteinen ja toteutetaan yhteistyössä kolmen maan kanssa: Suomi (Sosped-säätiö), Irlanti (Extern Ireland) ja Norja (Spillavgighet).

Social Empowering Radio – Job shadowing

Social Empowering Radio – Job shadowing, on kolmen organisaation kansainvälinen yhteisprojekti, jossa jaetaan käytäntöjä voimauttavan radiotyöskentelyn hyödyntämisestä syrjäytyneiden ja haavoittuvassa asemassa olevien nuorten kanssa. Hanke on Erasmus+ rahoitteinen ja toteutetaan yhteistyössä kolmen maan kanssa: Suomi (Sosped-säätiö), Italia (Associazione 180 Amici L’Aquila), Saksa (Corax ev initiative fur freies radio). 

International projects

TEx – Trust the experience, not the dealer

The three-year TEx project (Trust the experience, not the dealer 10/2020-09/2023) will build a new training package aimed to broaden experience-based expertise. The project is funded by Erasmus+ and carried out in cooperation with three countries: Finland (Sosped Foundation), Ireland (Extern Ireland) and Norway (Spillavgighet).

Social Empowering Radio – Job shadowing

Social Empowering Radio – Job shadowing, is an international project of three organizations. The project is founded to share practices on empowering radio work with young adults who are marginalized and in vulnerable position. The project is funded by Erasmus+ and carried out in cooperation with three countries: Finland (Sosped Foundation), Italy (Associazione 180 Amici L’Aquila), Germany (Corax ev initiative fur Freies radio).