Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

Kohtaamme ihmisen muutosvaiheessa uudella ja vaikuttavalla tavalla.

Sosped-säätiön alainen toiminta

Pelirajaton

Vertaistukea ja tietoa rahapelaajille ja läheisille. Toiminta on valtakunnallista, ja suunnattu pelaajille sekä läheisille. 

Pelirajaton tarjoaa monipuolisia vertaisuuteen pohjautuvia palveluita rahapelaajille sekä pelaajien läheisille:

  • vertaisryhmät
  • nettivertaistuki, kuten Pelirajaton-chat ja verkkoryhmät
  • vertaispuhelin
  • voimavarakurssit
  • tuetut lomat
  • koulutukset ja tilaisuudet

Lisäksi Pelirajaton kouluttaa kokemusasiantuntijoita, toipuneita rahapelaajia ja pelaajien läheisiä. Kokemusasiantuntijan voi tilata puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin.


Kulttuuripajat

Toiminnallista vertaistukea nuorille aikuisille, joilla on jonkinlainen mielenterveyden haaste. Sospedin kulttuuripajoja on Helsingissä, Mikkelissä, Tampereella, Lohjalla ja Kajaanissa. Toiminta on suunnattu 18-35 -vuotiaille.

Lue lisää kulttuuripajatoiminnasta.

Sospedin kulttuuripajat:

Katso kulttuuripajojen yhteystiedot.


Digipelirajaton

Tietoa, vertaisuutta ja tukea ongelmallisesta digipelaamisesta. Toiminta on valtakunnallista, ja suunnattu 18–29-vuotiaille nuorille, jotka haluavat vähentää/lopettaa digipelaamisen tai uutta tekemistä pelaamisen rinnalle.


Somerajaton

Somerajaton tuottaa tietoa sosiaalisesta mediasta ja sen käytöstä, kehittää tukimuotoja ongelmalliseen somen käyttöön ja tukee nuorten aikuisten kanssa toimivia ammattilaisia somen käyttöön liittyvissä kysymyksissä. 


Mieletöntä valoa

Mieletöntä valoa -hanke tarjoaa media- ja kulttuurialan mahdollisuuksia nuorille aikuisille, jotka ovat haastavassa elämäntilanteessa esim. opintojen, työllistymisen tai mielenterveyden suhteen. Toimintaa on Helsingissä, ja se on suunnattu 18-35-vuotiaille.

Vertaistuottajakurssin jälkeen osallistujat jakautuvat mediatiimeihin, joissa tuotetaan jokin valmis tuotos. Tiimit kokoontuvat kuuden viikon ajan.

Mediatiimit: radio, video, some, lehti, kuva, podcast, blogi, tapahtumat


Feeniks-hanke

Uudenlaista mentorivetoista toimintaa keski-ikäisille miehille, jotka ovat pudonneet tai vaarassa pudota työelämästä esimerkiksi puutteellisten digitaitojen, ulkoistamisen tai konkurssin vuoksi. Hankkeessa koulutetaan mentoreita harraste- ja työyhteisöihin edistämään työssäoppimista.


Kansainväliset hankkeet

Sosped-säätiössä tehdään yhteistyötä myös kansainvälisesti. Tutustu ajankohtaisiin hankkeisiimme!