Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

Kohtaamme ihmisen muutosvaiheessa uudella ja vaikuttavalla tavalla.

Sosped-säätiön alainen toiminta

Pelirajat’on

Vertaistukea ja tietoa rahapelaajille ja läheisille. Toiminta on valtakunnallista, ja suunnattu pelaajille sekä läheisille. 

Pelirajat’on tarjoaa monipuolisia vertaisuuteen pohjautuvia palveluita rahapelaajille sekä pelaajien läheisille:

  • vertaisryhmät
  • nettivertaistuki, kuten Pelirajat’on-chat ja verkkoryhmät
  • vertaispuhelin
  • voimavarakurssit
  • tuetut lomat
  • koulutukset ja tilaisuudet

Lisäksi Pelirajat’on kouluttaa kokemusasiantuntijoita, toipuneita rahapelaajia ja pelaajien läheisiä. Kokemusasiantuntijan voi tilata puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin.


Kulttuuripajat

Toiminnallista vertaistukea nuorille aikuisille, joilla on jonkinlainen mielenterveyden haaste. Sospedin kulttuuripajoja on Helsingissä, Mikkelissä, Tampereella, Lohjalla, Kajaanissa ja Suomussalmella. Toiminta on suunnattu 18-35 -vuotiaille.

Lue lisää kulttuuripajatoiminnasta.

Sospedin kulttuuripajat:

Katso kulttuuripajojen yhteystiedot.


Digipelirajat’on

Tietoa, vertaisuutta ja tukea ongelmallisesta digipelaamisesta. Toiminta on valtakunnallista, ja suunnattu 18-29-vuotiaille nuorille, jotka haluavat vähentää/lopettaa digipelaamisen tai uutta tekemistä pelaamisen rinnalle.

  • DPR Bootcamp on yhdessä tekemistä ja hyvinvoinnin arkista pohtimista vertaisvalmentajan ohjaamassa ryhmässä.
  • DPR Ctrl on vertaisryhmä, joissa tähdätään pelaamisen rajoittamiseen tai lopettamiseen.
  • DPR Online on verkkotukea ja vertaiskeskustelua netissä.

VIGOR – tervettä elinvoimaa

VIGOR-hanke edistää ulkomaalaistaustaisten seksuaaliterveyttä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Kajaanissa. Hankkeessa koulutetaan mentoreita arabian, darin, kurdin, persian ja somalin kieliryhmistä.  


Mieletöntä valoa

Mieletöntä valoa -hanke tarjoaa media- ja kulttuurialan mahdollisuuksia nuorille aikuisille, jotka ovat haastavassa elämäntilanteessa esim. opintojen, työllistymisen tai mielenterveyden suhteen. Toimintaa on Helsingissä, ja se on suunnattu 18-35-vuotiaille.

Vertaistuottajakurssin jälkeen osallistujat jakautuvat mediatiimeihin, joissa tuotetaan jokin valmis tuotos. Tiimit kokoontuvat kuuden viikon ajan.

Mediatiimit: radio, video, some, lehti, kuva, podcast, blogi, tapahtumat


Feeniks-hanke

Uudessa keväällä 2019 käynnistyvässä Feeniks-hankkeessa kehitetään tukimalli 40-54-vuotiaille miehille, joiden elämäntilanne saattaa yllättävän työttömyyden vuoksi kriisiytyä. Työttömyyden syynä on useimmiten digitalisaatio. Hankkeessa mahdollistetaan osallisuutta ja toimijuutta esimerkiksi vertaisuuden ja kokemusasiantuntijuuden kautta.