Hyppää sisältöön

Sosped-olkkari

Sosped-olkkari on 18–35-vuotiaiden turvallinen olohuone, jonne voit tulla kahvittelemaan ja hengailemaan yksin tai yhdessä muiden kanssa. Olkkarissa toimivat Kulttuuripaja Kupla ja Mielettömän valon toimitus, joten olkkarin kautta voit myös tulla mukaan kulttuuripajan ryhmiin tai tekemään mediaa. Tule paikan päälle olkkariin kahvittelemaan, hengailemaan ja tutustumaan Kuplan ja Valon viikko-ohjelmiin. Nähdään olkkarissa!

Katso täältä lisätietoja kulttuuripaja Kuplan toiminnasta: kulttuuripajakupla.fi
Katso täältä lisätietoja Mieletöntä valoa -mediatoiminnasta: mieletöntävaloa.fi

Kenelle?

Olkkari on matalan kynnyksen hengailupaikka 18–35-vuotiaille nuorille, johon uskaltaa tulla myös yksin ja silloin kun on huono päivä. Olkkari tarjoaa mukavan vaihtoehdon omalle kotisohvalle, sekä lämmintä juotavaa. Olkkarissa voi altistaa itseään muiden seuralle, mukavalle yhdessä tekemiselle ja uuden oppimiselle – tai vain viihtyä omassa seurassa muiden touhuja tarkkaillen. Tervetuloa!

Missä ja milloin?

Olkkari on auki TI-PE 10.00-15.30 osoitteessa Marjaniementie 74 (Iiris-keskus Itiksen lähellä).
Google maps: https://maps.app.goo.gl/w5iXxwp3z4QEjmf6A

Olkkarin tilat löytyvät Iiris-keskuksesta näin:

  • Kävele pääovista sisään ja suoraan eteenpäin, ensimmäisten hissien ja ruokalan ohi
  • Mene seuraavilla hisseillä 2. kerrokseen
  • 2. kerroksessa käänny oikealle ja kävele käytävän päätyyn, niin löydät oven, jossa lukee Sosped-Olkkari – olet perillä!

Pääsisäänkäynniltä löytyy vastaanotto, josta voit myös kysyä ohjeita.

Olkkarissa toteutetaan turvallisemman tilan periaatteita

1. Kunnioitetaan jokaisen henkilökohtaista tilaa

Kunnioitetaan toistemme rajoja. Ei kosketa, jos toinen ei halua. Ei kysellä asioista, joita toinen ei halua puhua. Jokaisella on vapaus määritellä itse omat rajansa.

2. Ei oleteta, tutustutaan

Tutustutaan toisiimme avoimin mielin. Ei tehdä oletuksia toistemme sukupuolesta, seksuaalista suuntautumisesta, kulttuuritaustausta tai arvomaailmasta.

3. Ketään ei syrjitä

Kaikki ovat tervetulleita. Ketään ei syrjitä sukupuolen, ihonvärin, uskonnon, poliittisen suuntautumisen tai muun ominaisuuden vuoksi. Ei hyväksytä mihinkään ihmisryhmään kohdistuvaa vihapuhetta.

4. Välitetään ja kuunnellaan

Jokainen ihminen on arvokas ja ansaitsee tulla huomatuksi. Moikataan aina kun joku tulee tai lähtee. Annetaan rauha niille, jotka haluavat olla rauhassa.

5. Kaikilla on vapaus olla oma itsensä

Jokaisella on oikeus olla sellainen kuin on. Jokainen saa kokea, tuntea ja ajatella asiat omalla tavallaan, kunhan muistaa kunnioittaa myös muiden vapautta ja rajoja.

6. Ollaan selvin päin

Olkkarissa ollaan aina selvin päin, eikä Olkkariin myöskään tuoda päihteitä Ei fiilistellä eikä ihannoida päihteiden käyttöä. Asiallinen keskustelu päihteistä on ok.

7. Ei puhuta muiden asioita eteenpäin

Kunnioitamme toistemme oikeutta yksityisyyteen. Jokainen voi turvallisesti jakaa omasta elämästään sen verran kuin haluaa. Emme kerro muiden asioita eteenpäin.

8. Ollaan kohteliaita kaikille

Harrastamme huumoria, jolle kaikki voivat nauraa ja joka ei halvenna tai nolaa ketään. Emme naura toisen virheille. Olemme kaikki keskeneräisiä. Meillä on lupa kokeilla, erehtyä ja onnistua.