Hyppää sisältöön

Etsimme kahta työntekijää Ouluun avattavalle kulttuuripajalle

Avoimet työpaikat

Tule mukaan luomaan korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyttä ja työelämävalmiuksia tukevaa kulttuuripajatoimintaa!

Etsimme vastaavaa ohjaajaa sekä toiminnanohjaajaa Ouluun avattavalle kulttuuripajalle, jonka tavoitteena on vahvistaa erityisesti korkeakouluopiskelijoiden osallisuutta ja hyvinvointia, sekä tukea heidän kiinnittymistään opintoihin ja työmarkkinoille. Kulttuuripajan toiminta perustuu ohjattuun ja toiminnalliseen vertaistukeen. Kulttuuripajan työntekijät rekrytoivat, kouluttavat ja tukevat vapaaehtoisia vertaisohjaajia, jotka suunnittelevat ja ohjaavat pajalla järjestettäviä maksuttomia ja luovia ryhmiä. Toiminnassa korostetaan yhteisöllisyyttä, luovuutta ja voimavarakeskeisyyttä turvallisen tilan periaatteita noudattaen.

Tämä Ouluun perustettava kulttuuripaja on STEA:n ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama ESR+ -hanke, jossa ovat Sosped-säätiön lisäksi mukana Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu. Kulttuuripajan pääkohderyhmänä ovat opiskelijat, joilla on sosiaalisia, psyykkisiä tai taloudellisia haasteita tai muita tekijöitä, jotka lisäävät opintojen keskeytymisen ja syrjäytymisen riskiä. Erityistä huomiota kiinnitetään osa- ja täsmätyökykyisten opiskelijoiden tarpeisiin, jotta heidän opintonsa jatkuisivat katkeamatta ja he oppisivat tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan, mikä parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan. Tavoitteena on, että opintonsa keskeyttäneet opiskelijat siirtyvät takaisin opintojen pariin tai jatkavat työelämään kulttuuripajan toimiessa heidän turvaverkkonaan.

Oulun kulttuuripajatyöntekijät tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä Oulun korkeakoulujen ja paikallisten työnantajien kanssa. Pajan työntekijät tarjoavat vapaaehtoisille vertaisohjaajille tukea ja työnohjausta, sekä auttavat osallistujia tunnistamaan vahvuuksiaan ja rakentamaan jatkopolkuja työelämään. Hankkeessa kehitetään ja juurrutetaan Ouluun mielenterveyttä ja työelämävalmiuksia vahvistava kulttuuripaja, joka pyritään integroimaan osaksi korkeakoulujen pysyviä rakenteita.

Oulun kulttuuripajatoiminnan päätavoitteet ovat:
1.) Parantaa korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyttä ja työelämävalmiuksia.
2.) Vahvistaa opiskelijoiden osallisuutta ja ehkäistä opintojen keskeytymistä sekä
myöhempää syrjäytymistä tarjoamalla vertaistukea, vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia ja
urapolkuneuvontaa.
3.) Luoda Oulussa toimiville korkeakouluille pysyvä toimintamalli, jossa yhdistyvät kulttuuripajatoiminta ja urapolkuneuvonta.
4.) Edistää verkostoyhteistyötä korkeakoulujen, työnantajien ja opiskelijoiden tukipalvelujen
välillä.


Mitä työ sisältää?

Vastaavan ohjaajan sekä toiminnanohjaajan lisäksi kulttuuripajoilla on usein harjoittelijoita sekä työkokeilijoita. Tiimi saa tukea työhönsä Sospedin kulttuuripajatoiminnan päälliköltä sekä muulta Sosped-säätiön työyhteisöltä, johon kuuluu noin 40 ammattilaista.  

Pienessä kulttuuripajatiimissä kaikki tekevät kaikkea. Keskeisiin työtehtäviin kuuluvat kulttuuripajamallin mukaisen yhteisöllisen toiminnan mahdollistaminen, osallistujien ja vapaaehtoisten tukeminen, toiminnasta viestiminen, sekä ryhmätoiminnan kehittäminen yhdessä kulttuuripajalaisten kanssa. Säännöllisten ryhmien ja vertaisohjaajakoulutusten lisäksi kulttuuripajoilla järjestetään erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia, joiden tapahtumatuotannossa työntekijät avustavat.

Työhön kuuluu rahoitushakemuksen mukaisen toiminnan tavoitteisiin sitoutuminen, raportoiminen ja toiminnan kuukausittainen tilastoiminen. Tärkeässä roolissa työssä ovat verkostojen luominen sekä toiminnan markkinoiminen eri tahoille. 

Kulttuuripajan työntekijät mahdollistavat osallistujille turvallisen paikan kokeilla ja oppia uutta, rennossa ja mukavassa seurassa. Näin ollen erinomaiset vuorovaikutustaidot, avoin asenne ja kyky heittäytyä kokeilemaan uusia asioita ovat kulttuuripajalla työskennellessä keskeisiä taitoja. 


Odotamme sinulta:

  • Edellytämme alalle soveltuvaa vähintään AMK-tasoista tutkintoa (esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja ohjausalan tai kulttuurialan tutkinto).
  • Vastaavalta ohjaajalta edellytämme vähintään kolmen vuoden- ja toiminnanohjaajalta kahden vuoden työkokemusta nuorten kanssa tehtävästä työstä.
  • Hyviä yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja.
  • Kykyä innostaa ja tukea haastavassa elämäntilanteessa olevia.
  • Kiinnostusta kulttuuriin ja harrastustoimintaan.
  • Itsenäistä ja kehittävää työotetta.
  • Hyviä viestintä- ja tietoteknisiä taitoja.

Eduksi katsotaan:

  • Aikaisemman kokemuksen pääkohderyhmän parissa työskentelystä (opiskelijat, joilla on sosiaalisia, psyykkisiä tai taloudellisia haasteita tai muita tekijöitä, jotka lisäävät opintojen keskeytymisen ja syrjäytymisen riskiä).
  • ESR+ -hankkeista, työllisyydenhoidosta ja/tai oppilaitosten kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Työehdot

  • Molemmat työsuhteet ovat kokoaikaisia ja määräaikaisia vähintään 31.12.2027 asti.
  • Vastaavan ohjaajan palkka sijoittuu aikaisemman kokemuksen mukaan välille 3200-3400e, toiminnanohjaajan palkka sijoittuu aikaisemman kokemuksen mukaan välille 3000-3200e.
  • Työpaikan sijainti tulee olemaan Oulun korkeakoulujen läheisyydessä.

Hakuprosessi

Lisätietoja antaa kulttuuripajatoiminnan päällikkö Jaana Vanhala 26.5 klo 9-15 ja 6.6 klo 9-15:
📞 044 294 6518
✉️ jaana.vanhala@sosped.fi

Lähetä CV ja hakemus palkkatoiveineen viimeistään 8.6.2025 sähköpostitse (jaana.vanhala@sosped.fi) otsikolla: ”Vastaava ohjaaja kulttuuripajalle” tai ”Toiminnanohjaaja kulttuuripajalle”

Haastattelut pidetään kesäkuussa, ja työ alkaa sopimuksen mukaan mielellään heti elokuun alussa.


Sosped-säätiön kulttuuripajatoiminta

Sosped-säätiön toiminta vahvistaa haastavassa elämäntilanteessa olevan toimintakykyä, sekä tarjoaa tietoa ja tukea toiminnallisten riippuvuuksien kanssa kamppaileville, sekä heidän läheisilleen. Työskentelemme sosiaalipedagogisesti eli vertaisuus, yhteisöllisyys ja osallisuus ovat keskeisiä toimintamenetelmiämme. Toimimme valtakunnallisesti ja kaikki palvelumme ovat maksuttomia. Toimintaamme rahoittaa pääosin STEA.

Sospedin koordinoimaa kulttuuripajatoimintaa järjestetään 10 paikkakunnalla: Helsingissä, Vantaalla, Lohjalla, Nummelassa, Karkkilassa, Turussa, Tampereella, Mikkelissä, Suomussalmella ja Kajaanissa – pian myös Oulussa. Viime vuonna kulttuuripajoilla järjestettäviä ryhmiä ohjasi 189 koulutettua vertaisohjaajaa, ja toimintaan osallistui aktiivisesti noin 1200 mielenterveyden haasteita kokevaa 18–35-vuotiasta nuorta. Noin 80 prosenttia osallistujista kertoi kulttuuripajatoiminnan vaikuttaneen positiivisesti mielenterveyteen ja vähentäneen yksinäisyyttä.