Hyppää sisältöön

Koronatilanteen aiheuttamat muutokset toimintaamme

Ajankohtaista

Koronavirustilanne muuttuu tällä hetkellä nopeasti Suomessa. Sosped seuraa tilannetta tarkasti – haluamme tehdä parhaamme sen eteen, että mahdollisimman moni pysyy terveenä ja hyvinvoivana. Kaikessa Sospedin alaisessa toiminnassa noudatetaan viranomaisten suosituksia ja ohjeita. Samanaikaisesti haluamme mahdollistaa sen, että toimintamme kautta voi edelleen saada tukea, kokea vertaisuutta ja yhteisöllisyyttä, myös tässä muuttuneessa tilanteessa.

Otamme etäisyyttä, mutta pysymme lähellä

Kaikki Sospedin alainen kasvokkain tapahtuva vertaistoiminta lopetetaan siihen saakka, että viranomaiset näkevät tilanteen jälleen turvalliseksi. Eri toiminnoissamme tämä tarkoittaa seuraavaa.
(HUOM! Päivitämme tätä sivua sitä mukaan, kun tiedot vahvistuvat kussakin toiminnossa.)


Pelirajaton

  • Rahapelaajien ja pelaajien läheisten vertaisryhmät on peruttu toistaiseksi. Vertaisohjaajat ottavat yhteyttä ryhmien osallistujiin. Ryhmiä pyritään jatkamaan toisella tapaa.
  • Tukihenkilötoimintaa jatketaan puhelimitse.
  • Kevään tuettu loma on peruttu MTLH:n päätöksellä.
  • Voimavarakurssin ja läheisten voimaviikonlopun suhteen tilannetta vielä seurataan.

Kehitämme digitaalista vertaistukea edelleen. Tukea on tällä hetkellä saatavilla yksilöchatin kautta, ryhmächatissa ja vertaispuhelimessa. Tutustu myös pelaajien ja läheisten kokemustarinoihin.
pelirajaton.fi


Kulttuuripajat

Helsingin Kulttuuripaja Kupla, Lohjan Kulttuuripaja Hiisi, Tampereen Kulttuuripaja Virta, Mikkelin Kulttuuripaja Kajo ja Kajaanin Kulttuuripaja Marilyn sulkevat ovensa toistaiseksi. Pyrimme kehittämään netissä tapahtuvaa kulttuuripajatoimintaa nopealla aikataululla. Seuraa oman kulttuuripajasi tiedotusta. Päivitämme tarkemmat tiedot myös tälle sivulle.


Digipelirajaton

Digipelirajaton siirtää digipelaajille kohdennetun toimintansa verkkoon. DPR Bootcamp ja DPR Ctrl -ryhmät starttaavat Discordissa ke 1.4.

Viikottaiset teemakeskustelut pelaamisesta ma 20.4. alkaen Discordissa DPR Online -kanavalla. DPR Online on paljon digipelejä pelaaville tarkoitettu avoin Discord-serveri keskustelua sekä kokemusten ja vinkkien jakamista varten. Digipelirajaton-tiimiläiset tunnistat keskustelussa DPR-nimimerkistä. 

Tutustu myös nettisivuilta löytyviin pelitarinoihin.
Kerromme lisätietoja Digipelirajaton-toimintaa koskevista muutoksista osoitteessa digipelirajaton.fi/ajankohtaista


Mieletöntä valoa

Mielettömän valon toimitus siirtyy verkkoon! Tiimikokoukset järjestetään Teamsin kautta. Työntekijät ohjeistavat ja ovat apuna verkkotyöskentelyssä.

19.3. järjestettävä Ihminen on hyvä asia -gaala on peruttu.


Vigor-hanke

Tilaisuudet ja kasvokkain tapahtuva mentoritoiminta on toistaiseksi peruttu.


Feeniks-hanke

Feeniksin alueelliset ryhmät ja tilaisuudet on peruttu toistaiseksi. Feeniks tulee tarjoamaan verkko- ja puhelintukea konkurssiuhan alaisille yrittäjille sekä työntekijöille. Seuraa tiedotustamme Facebookissa ja nettisivuilla.


Muista tämä: et ole yksin

Koronavirus vaikuttaa tällä hetkellä meidän kaikkien elämään ja aiheuttaa myös huolta jokaiselle.

  1. Pyri ylläpitämään normaaleja arkirutiineja, uudenlaisella tavalla. Ystävää ei ehkäpä voi nähdä, mutta voit soittaa!
  2. Älä lue uutisia jotka saavat sinut ahdistuneeksi ja kuluta uutisia vain luotettavista lähteistä.
  3. Suojele itseäsi ja auta mahdollisuuksien mukaan muita. Voit esimerkiksi tarjoutua käymään kaupassa naapurin vanhukselle. Toisen auttaminen antaa paljon myös itselle.
  4. Kokeile kotona jonkinlaista luovaa tai uudenlaista tekemistä. Piirrä, tee palapeliä, opettele soittamaan instrumenttia, kokkailemaan uusia reseptejä tai kokeile netistä löytyviä maksuttomia liikuntatunteja. Uudenlainen tekeminen suuntaa ajatukset hetkeksi muualle ja tukee mielen hyvinvointia.
  5. Sospedin lisäksi moni muukin taho kehittää tällä hetkellä nopealla aikataululla erilaisia nettiratkaisuja, joiden on tarkoitus on korvata aikaisemmin kasvokkain tapahtuvaa toimintaa. Hyödynnä tarjolla olevaa nettitoimintaa ja nettitukea rohkeasti ja matalalla kynnyksellä – älä jää yksin!