Hyppää sisältöön

Haussa vastaava ohjaaja Lohjan Kulttuuripaja Hiiteen

Avoimet työpaikat, Kulttuuripaja

Kulttuuripajatoiminnan tavoitteena on tavoittaa syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia 18–35-vuotiaita nuoria, joilla on mielenterveyden haasteita tai nivelvaihe elämässään. Kulttuuripajoilla edistetään nuorten aikuisten mielenterveyskuntoutujien osallisuutta, sekä työ- ja toimintakykyä vertaisuuteen perustavan motivoivan ja mielekkään tekemisen kautta. Tarjolla on vaihteleva valikoima erilaisia maksuttomia ryhmiä, esimerkiksi kuvataidetta, sanataidetta, musiikkia, kädentaitoja, pelaamista ja liikuntaa – vain luovuus on rajana! Ryhmät perustuvat ohjattuun toiminnalliseen vertaistukeen, ja niiden suunnittelusta ja ohjaamisesta vastaavat koulutetut vertaisohjaajat. 

Etsimme yhdeksän vuotta toimineelle Lohjan kulttuuripaja Hiidelle vastaavaa ohjaajaa, jolla on taitoa ja intoa tukea kulttuuripajan osallistujia

Kulttuuripajan työntekijät mahdollistavat osallistujille turvallisen paikan kokeilla uutta, rennossa ja mukavassa seurassa. Näin ollen erinomaiset vuorovaikutustaidot, avoin asenne ja kyky heittäytyä kokeilemaan uusia asioita ovat kulttuuripajalla työskennellessä keskeisiä taitoja. 

Vastaava ohjaaja toimii kulttuuripajan kolmihenkisen tiimin vastuuhenkilönä ja seuraa kulttuuripajan toimintabudjettia. Tehtäviin kuuluu muiden työntekijöiden kanssa vertaisohjaajakoulutuksien järjestäminen ja ryhmien taustatukena toimiminen. Vertaisohjaajat suunnittelevat itse ryhmien sisällöt ja teemat.
Säännöllisten ryhmien ja vertaisohjaajakoulutusten lisäksi kulttuuripajoilla järjestetään erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia, joiden tapahtumatuotannossa työntekijät avustavat. Vastaavan ohjaajan työhön liittyy myös verkostojen luomista sekä toiminnan markkinointia eri tahoille.

Lohjan kulttuuripajan vastaava ohjaaja ja kaksi osa-aikaista toiminnanohjaajaa muodostavat tiiviin työtiimin, joka saa tukea Sospedin kulttuuripajatoiminnan päälliköltä sekä muulta työyhteisöltä.

Edellytämme:

 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa 
 • aikaisempaa kokemusta kulttuuripajan pääkohderyhmän parissa työskentelystä (nuoret aikuiset, joilla on jokin mielenterveyden haaste)
 • valmiutta ottaa vastuu tiimistä ja kulttuuripajan toimintabudjetista
 • taitoa innostaa ja tukea osallistujia
 • kiinnostusta kulttuuria ja monipuolista harrastustoimintaa kohtaan
 • vahvoja vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja
 • itsenäistä ja kehittävää työotetta
 • hyviä tietoteknisiä taitoja
 • kokemusta järjestötyöstä
 • vähintään viiden vuoden työhistoriaa

Katsomme eduksi: 

 • suomalaisen ja/tai EU:n hankerahoituksen tuntemisen
 • halun viestiä monikanavaisesti eri kanavissa esim. kuvaa, videota ja tekstiä hyödyntäen

Tehtävä on 80–100% ja toistaiseksi voimassa olevalla työsopimuksella sekä 6kk koeajalla. Työ alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian, mutta viimeistään lokakuun aikana. Työ sijoittuu Lohjalle.


Hakuprosessi

Lisätietoja antaa kulttuuripajatoiminnan päällikkö Jaana Vanhala (p. 044 294 6518 / jaana.vanhala@sosped.fi) ke 8.9. ja ke 15.9. klo 12–16. Voit tiedustella lisätietoja myös sähköpostitse.

Lähetä CV ja hakemus palkkatoiveineen sähköpostilla Jaana Vanhalalle pe 17.9. mennessä. Otsikoi sähköpostisi ”Vastaava ohjaaja”.

Otamme hakuajan päätyttyä puhelimitse yhteyttä haastatteluun valittuihin henkilöihin. Haastattelut pidetään 1.10. Helsingissä.


Lohjan Kulttuuripaja Hiisi on Sosped-säätiön alaista toimintaa. Sosped-säätiö  on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka edistää yksilön hyvinvointia vertaisuuden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta. Iloiseen ja ammattitaitoiseen työyhteisöömme kuuluu valtakunnallisesti noin 35 työntekijää ja useita nelijalkaisia työviihtyvyyden asiantuntijoita. Sosped-säätiön alaisia kulttuuripajoja on tällä hetkellä yhteensä viisi: Kulttuuripaja Hiisi (Lohja), Kulttuuripaja Virta (Tampere), Kulttuuripaja Kupla (Itä-Helsinki), Kulttuuripaja Kajo (Mikkeli) ja Kulttuuripaja Marilyn (Kajaani).

Lue lisää kulttuuripajatoiminnasta ja Sosped-säätiöstä