Hyppää sisältöön

Toiminnanohjaaja Itä-Helsingin Kulttuuripaja Kuplaan 

Avoimet työpaikat

Etsimme Itä-Helsingin Puotilassa sijaitsevaan Kulttuuripaja Kuplaan toiminnanohjaajaa, jolla on taitoa ja intoa tukea kulttuuripajan osallistujia. 

Kulttuuripajat ovat turvallisia paikkoja tehdä ja oppia uutta – mukavassa seurassa. Tarjolla on vaihteleva valikoima erilaisia maksuttomia ryhmiä, esimerkiksi kuvataidetta, sanataidetta, musiikkia, kädentaitoja, pelaamista ja liikuntaa – vain luovuus on rajana! Toiminta perustuu ohjattuun, toiminnalliseen vertaistukeen. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat, jotka suunnittelevat itse ryhmänsä teemat ja sisällöt. Kulttuuripajatoiminnan tavoitteena on tavoittaa syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia 18–35-vuotiaita nuoria, joilla on mielenterveyden haasteita tai muuten haastava elämäntilanne. Toiminnassa keskitytään haasteiden sijaan voimavarojen vahvistamiseen yhteisöllisin ja luovin keinoin. 


Kulttuuripaja Kuplan tiimin muodostavat kaksi työntekijää: esihenkilönä toimiva vastaava ohjaaja ja toiminnanohjaaja. Lisäksi kulttuuripajalla on usein harjoittelijoita sekä työkokeilijoita. Tiimi saa tukea työhönsä Sospedin kulttuuripajatoiminnan päälliköltä sekä muulta Sosped-säätiön työyhteisöltä. 

Pienessä tiimissä kaikki tekevät kaikkea. Toiminnanohjaajan keskeisiin työtehtäviin kuuluu ryhmätoiminnan ja osallistujien tukeminen, toiminnan kehittäminen yhdessä kulttuuripajalaisten kanssa sekä viestintä. Lisäksi työntekijät kouluttavat kahdesti vuodessa uusia vertaisohjaajia. 

Kulttuuripajan työntekijät mahdollistavat osallistujille turvallisen paikan kokeilla uutta, rennossa ja mukavassa seurassa. Näin ollen erinomaiset vuorovaikutustaidot, avoin asenne ja kyky heittäytyä kokeilemaan uusia asioita ovat kulttuuripajalla työskennellessä keskeisiä taitoja.  

Säännöllisten ryhmien ja vertaisohjaajakoulutusten lisäksi kulttuuripajoilla järjestetään erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia, joiden tapahtumatuotannossa työntekijät avustavat. Työhön liittyy myös verkostojen luomista sekä toiminnan markkinointia eri tahoille. 

Edellytämme: 

  • soveltuvaa tutkintoa (esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja ohjausalan tai kulttuurialan tutkinto) 
  • taitoa innostaa ja tukea osallistujia 
  • kiinnostusta kulttuuria ja monipuolista harrastustoimintaa kohtaan 
  • vahvoja vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja 
  • itsenäistä ja kehittävää työotetta 
  • hyviä tietoteknisiä taitoja 

Katsomme eduksi:  

  • aikaisemman kokemuksen kulttuuripajan pääkohderyhmän parissa työskentelystä (nuoret aikuiset, joilla on jokin mielenterveyden haaste) 
  • kokemuksen järjestötyöstä 
  • viestintäosaamisen ja innostuksen viestintään 

Tehtävä on 100%. Työ alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian, mutta viimeistään elokuun aikana. Työ on määräaikainen 31.12.2023 saakka, ja jatkuu mahdollisesti myös sen jälkeen. Työ sijoittuu Helsinkiin.


Hakuprosessi  

Lisätietoja antaa kulttuuripajatoiminnan päällikkö Jaana Vanhala (p. 044 294 6518 / jaana.vanhala@sosped.fi) ma 13.6 ja ti 14.6 klo 9–15. Voit tiedustella lisätietoja myös sähköpostitse. 

Lähetä CV ja hakemus palkkatoiveineen sähköpostilla Jaana Vanhalalle ke 15.6. mennessä. Otsikoi sähköpostisi ”Toiminnanohjaaja”. 

Otamme hakuajan päätyttyä puhelimitse yhteyttä haastatteluun valittuihin henkilöihin. Haastattelut pidetään ke 22.6. Helsingissä. 


Itä-Helsingin Kulttuuripaja Kupla on Sosped-säätiön alaista toimintaa. Sosped-säätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka edistää yksilön hyvinvointia vertaisuuden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta. Iloiseen ja ammattitaitoiseen työyhteisöömme kuuluu valtakunnallisesti noin 35 työntekijää ja useita nelijalkaisia työviihtyvyyden asiantuntijoita. Sosped-säätiön alaisia kulttuuripajoja on tällä hetkellä yhteensä viisi: Kulttuuripaja Hiisi (Lohja), Kulttuuripaja Virta (Tampere), Kulttuuripaja Kupla (Itä-Helsinki), Kulttuuripaja Kajo (Mikkeli) ja Kulttuuripaja Marilyn (Kajaani).