Hyppää sisältöön

Me olemme onnistuneet. Te olette onnistuneet.

Ajankohtaista, Kokemusasiantuntijuus, Rahapelit

Me kaikki Pelikoneet kauPOISta -kansalaisaloitteen vireillepanijat, olemme kaikki aloittaneet pelihaittatyömme vertaistukiohjaajaksi kouluttautumisella. Olemme ohjanneet vertaistukiryhmiä sekä pelaajille, että läheisille. Näissä ryhmissä lause, jonka kuulee kerta toisensa jälkeen on:

Luulin että olen ainoa. Luulin että olen täysin yksin.”

Tänään me haluamme kiittää teitä aloitteen allekirjoittaneita siitä, että te olette antaneet näille ihmisille ja meille tunteen, että me emme todellakaan ole yksin.

Meidän tavoitteemme joulukuussa 2018 oli, että aloitteen aikana, yhtenä päivänä, koko Suomi puhuu peliongelmista ja pelihaitoista. Että tämän aloitteen aikana ihmiset saavat tietoa ja ymmärrystä ja että tämän aloitteen aikana ihmiset hakevat itselleen aktiivisemmin apua.

Me olemme onnistuneet. Te olette onnistuneet.

Tämän aloitteen tarkoitus oli nostaa keskustelua ja vähentää häpeää. Tänään, keskustelu pelihaitoista, rahapeliongelmista ja rahapeliriippuvuudesta on tasolla, jota Suomessa ei ole vielä koskaan nähty tai kuultu. Tänään, moni ihminen puhuu ongelmistaan ääneen perheelleen, ystävilleen ja työtovereilleen.

Me olemme onnistuneet. Te olette onnistuneet.

50 000 ääntä olisi ollut kirsikka kakun päällä. Mutta se kirsikka vielä saadaan sinne. Ei tänään, ei huomenna. Ei ehkä vuodenkaan päästä. Mutta joskus.

Maailma muuttuu. Kiitos teille. Toteuttakaa tätä hienoa työtä ja tietoisuuden nostattamista myös omassa, arkielämässänne. Kysykää ja puhukaa rahapelaamisesta rohkeasti. Me jatkamme taistelua realistisemman ja terveemmän rahapelikulttuurin puolesta. Vahvempina kuin koskaan.

Yhdessä.

Pelikoneet kauPOISta -kansalaisaloitteen vireillepanijat,

Jenna Mäkelä
Ville Pitkänen
Johanna Laurell
Pinja Hiltunen
Tapio Björkman
Mikko Hokkanen