Hyppää sisältöön

Me, Pelikoneet kauPOISta -kampanjan kokemusasiantuntijat haluamme edistää rakentavaa keskustelua rahapelihaitoista

Ajankohtaista, Kokemusasiantuntijuus, Rahapelit

Meillä on hätä. Ei kai sitä muutenkaan voi ilmaista. Kansalaisaloite rahapeliautomaattien poistosta arkisista ympäristöistä sulkeutuu 20.09.2019. Vielä on matkaa 50 000 allekirjoitukseen. Me, aloitteen alullepanijat, emme halua tai aio kieltää rahapelaamista. Me haluamme herättää keskustelua rahapelaamisesta, jotta suomalainen positiivisen rahapelaamisen kulttuuri muuttuu. Tämän uskomme tapahtuvan rakentavan ja osallistavan keskustelun kautta.  

Pelikoneet kauPOISta -kampanja on jo herättänyt paljon keskustelua, tästä olemme onnellisia. Valitettavasti keskustelu etenkin Twitterissä on lähtenyt osittain sellaisille urille, jotka eivät enää tue kampanjan tavoitteita. Meidän näkökulmastamme repivä keskustelu ei edistä kansalaisaloitteen läpimenoa, keskustelua rahapelihaitoista tai arvokasta rahapelihaittatyötä tekevien tahojen toimintaa. 

Meidän, ja koko kampanjan taustalla oleva Sosped-säätiö on jo aiemmin peräänkuuluttanut läpinäkyvää ja rakentavaa vuorovaikutusta sosiaalisessa mediassa käytävään keskusteluun. Yhdymme tuohon kannanottoon ja toivomme, että tässäkin asiassa meidän kokemusasiantuntijoiden ääni johtaisi muutokseen, ja saisimme viimeinkin lopun repivälle ja paikoin jopa asiattomalle keskustelulle.  

Tämä kampanja on toteutettu osana Sosped-säätiön toimintaa, meidän kokemusasiantuntijoiden toimesta. Kokemusasiantuntijoiden äänen esiin nostaminen on keskeinen osa Sospedin toimintaa, eikä Sosped ole missään kohtaa rajoittanut sanomisiamme. Sospedin tavoitteena on ollut nostaa tämän kampanjan kautta kokemuksen ääntä esiin yhteiskunnassa – meidän ääntämme. Olemme saaneet käyttää ääntämme, nyt toivomme, että äänemme kantaa ja tavoitteemme saada kasaan 50  000 allekirjoitusta toteutuu.

Kansalaisaloite umpeutuu pian 20.9. On aika keskittyä olennaiseen. Toivomme, että repivän keskustelun sijaan asiasta kiinnostuneet keskustelijat keskittyvät kampanjan todelliseen tarkoitukseen, pelikoneiden poistamiseen kaupoista ja rahapelikulttuurimme muuttamiseen. Tehdään tämä. Yhdessä. Nyt on aika vaikuttaa, eikä riidellä. Näytetään, että rahapelaamisesta pitää puhua, ja että keskustelua on mahdollista käydä rakentavasti. Viedään tämä rakentava rahapelikeskustelu aina eduskuntaan asti.  

Pelikoneet kaupoista -tiimin kokemusasiantuntijat,
Jenna Mäkelä
Tapio Björkman
Ville Pitkänen
Pinja Hiltunen
Johanna Laurell