Hyppää sisältöön

Etsimme vastaavaa ohjaajaa (2) ja toiminnanohjaajaa (2)

Ajankohtaista, Avoimet työpaikat, Blogi, Kulttuuripaja

Vastaavat ohjaajat ja toiminnanohjaajat Vantaalle ja Turkuun perustettaville nuorten kulttuuripajoille 

Etsimme kolmivuotiseen kehittämishankkeeseen (STEA 2023-2025) Vantaalle ja Turkuun perustettaville nuorten kulttuuripajoille vastaavia ohjaajia ja toiminnanohjaajia, joilla on taitoa ja intoa tukea kulttuuripajojen osallistujia. 

Kulttuuripajat ovat turvallisia paikkoja tehdä ja oppia uutta – mukavassa seurassa. Tarjolla on vaihteleva valikoima erilaisia maksuttomia ryhmiä, esimerkiksi kuvataidetta, sanataidetta, musiikkia, kädentaitoja, pelaamista ja liikuntaa – vain luovuus on rajana! Toiminta perustuu ohjattuun, toiminnalliseen vertaistukeen. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat, jotka suunnittelevat itse ryhmänsä teemat ja sisällöt. Kulttuuripajatoiminnan tavoitteena on tavoittaa syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia 18–35-vuotiaita nuoria, joilla on mielenterveyden haasteita tai muuten haastava elämäntilanne. Toiminnassa keskitytään haasteiden sijaan voimavarojen vahvistamiseen yhteisöllisin ja luovin keinoin. 


Kulttuuripajoilla tiimin muodostavat kaksi työntekijää: esihenkilönä toimiva vastaava ohjaaja ja toiminnanohjaaja. Lisäksi kulttuuripajoilla on usein harjoittelijoita sekä työkokeilijoita. Tiimi saa tukea työhönsä Sospedin kulttuuripajatoiminnan päälliköltä sekä muulta Sosped-säätiön työyhteisöltä. 

Pienessä tiimissä kaikki tekevät kaikkea. Keskeisiin työtehtäviin kuuluu kulttuuripajamallin mukaisen yhteisöllisen toiminnan mahdollistaminen, osallistujien tukeminen, ryhmätoiminnan kehittäminen yhdessä kulttuuripajalaisten kanssa sekä toiminnasta viestiminen. Lisäksi työntekijät kouluttavat kahdesti vuodessa uusia vertaisohjaajia. 

Kulttuuripajan työntekijät mahdollistavat osallistujille turvallisen paikan kokeilla uutta, rennossa ja mukavassa seurassa. Näin ollen erinomaiset vuorovaikutustaidot, avoin asenne ja kyky heittäytyä kokeilemaan uusia asioita ovat kulttuuripajalla työskennellessä keskeisiä taitoja. Säännöllisten ryhmien ja vertaisohjaajakoulutusten lisäksi kulttuuripajoilla järjestetään erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia, joiden tapahtumatuotannossa työntekijät avustavat.

Työhön kehittämishankkeessa olennaisesti kuuluu rahoitushakemuksen mukaisen toiminnan tavoitteisiin sitoutuminen, raportoiminen ja toiminnan kuukausittainen tilastoiminen, sekä jatkohakemuksen tekeminen. Tärkeässä roolissa työssä ovat verkostot ja niiden luominen, sekä ylläpitäminen ja toiminnan markkinoiminen eri tahoille. 

Edellytämme: 

 • vastaavalta ohjaajalta alalle soveltuvaa AMK-tasoista tutkintoa ja toiminnanohjaajalta toisen asteen tutkintoa (esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja ohjausalan tai kulttuurialan tutkinto)
 • vastaavalta ohjaajalta edellytämme vähintään kolmen vuoden- ja toiminnanohjaajalta kahden vuoden työkokemusta nuorten kanssa tehtävästä työstä
 • hyviä verkostoitumis- ja yhteistyötaitoja 
 • taitoa innostaa ja tukea haastavassa elämäntilanteessa olevia osallistujia 
 • kiinnostusta kulttuuria ja monipuolista harrastustoimintaa kohtaan 
 • vahvoja työyhteisö- ja tiimityöskentelytaitoja 
 • itsenäistä ja kehittävää työotetta 
 • hyviä tietoteknisiä taitoja 

Katsomme eduksi:  

 • aikaisemman kokemuksen kulttuuripajan pääkohderyhmän parissa työskentelystä (nuoret aikuiset, joilla on jokin mielenterveyden haaste) 
 • kokemuksen järjestötyöstä 
 • viestintäosaamisen ja innostuksen viestintään 

Tehtävä on 100%. Työ alkaa vastaavilla ohjaajilla 1.4.2023 ja toiminnanohjaajilla 1.5.2023. Työsuhteet ovat määräaikaisia 31.12.2025 saakka. Työpaikat sijoittuvat Vantaalle ja Turkuun.


Hakuprosessi  

Lisätietoja antaa kulttuuripajatoiminnan päällikkö Jaana Vanhala (p. 044 294 6518 / jaana.vanhala@sosped.fi)  14.2 klo 9–15. Voit tiedustella lisätietoja myös sähköpostitse. 

Lähetä CV ja hakemus palkkatoiveineen sähköpostilla Jaana Vanhalalle ke 15.2 mennessä. Otsikoi sähköpostisi ”Toiminnanohjaaja Turku/ Vantaa” tai ”Vastaava ohjaaja Turku/ Vantaa”. 

Otamme hakuajan päätyttyä puhelimitse yhteyttä haastatteluun valittuihin henkilöihin. Haastattelut pidetään 28.2 Helsingissä ja 2.3 Turussa.


Sosped-säätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka edistää yksilön hyvinvointia vertaisuuden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta.  Sosped-säätiön alaisia kulttuuripajoja on tällä hetkellä yhteensä viisi: Kulttuuripaja Hiisi (Lohja), Kulttuuripaja Virta (Tampere), Kulttuuripaja Kupla (Itä-Helsinki), Kulttuuripaja Kajo (Mikkeli) ja Kulttuuripaja Marilyn (Kajaani).