Hyppää sisältöön

Etsimme toiminnanohjaajaa Turun kulttuuripajalle

Avoimet työpaikat

Tämän avoimen tehtävän hakuaika on päättynyt 28.4.

Etsimme Turun kulttuuripaja Casaan toiminnanohjaajaa, joilla on taitoa ja intoa tukea kulttuuripajatoimintaan osallistuvia 18–35-vuotiaita nuoria aikuisia.

Kulttuuripajat ovat turvallisia paikkoja tehdä ja oppia uutta – mukavassa seurassa. Tarjolla on vaihteleva valikoima erilaisia maksuttomia ryhmiä, esimerkiksi kuvataidetta, sanataidetta, musiikkia, kädentaitoja, pelaamista ja liikuntaa – vain luovuus on rajana! Toiminta perustuu ohjattuun, toiminnalliseen vertaistukeen. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat, jotka suunnittelevat itse ryhmänsä teemat ja sisällöt. Kulttuuripajatoiminnan tavoitteena on tavoittaa 18–35-vuotiaita nuoria aikuisia, joilla on mielenterveyden haasteita tai muuten haastava elämäntilanne. Toiminnassa keskitytään haasteiden sijaan voimavarojen vahvistamiseen yhteisöllisin ja luovin keinoin. 


Kulttuuripajoilla tiimin muodostavat kaksi työntekijää: esihenkilönä toimiva vastaava ohjaaja ja toiminnanohjaaja. Lisäksi kulttuuripajoilla on usein harjoittelijoita sekä työkokeilijoita. Tiimi saa tukea työhönsä Sospedin kulttuuripajatoiminnan päälliköltä sekä muulta Sosped-säätiön työyhteisöltä. 

Pienessä tiimissä kaikki tekevät kaikkea. Keskeisiin työtehtäviin kuuluu kulttuuripajamallin mukaisen yhteisöllisen toiminnan mahdollistaminen, osallistujien tukeminen, ryhmätoiminnan kehittäminen yhdessä kulttuuripajalaisten kanssa sekä toiminnasta viestiminen. Lisäksi työntekijät kouluttavat kahdesti vuodessa uusia vertaisohjaajia. 

Kulttuuripajan työntekijät mahdollistavat osallistujille turvallisen paikan kokeilla uutta, rennossa ja mukavassa seurassa. Näin ollen erinomaiset vuorovaikutustaidot, avoin asenne ja kyky heittäytyä kokeilemaan uusia asioita ovat kulttuuripajalla työskennellessä keskeisiä taitoja. Säännöllisten ryhmien ja vertaisohjaajakoulutusten lisäksi kulttuuripajoilla järjestetään erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia, joiden tapahtumatuotannossa työntekijät avustavat.

Turun kulttuuripaja Casa on kolmivuotinen (2023-2025) kehittämishanke, jota rahoittaa STEA. Kehittämishankkeessa työskentelyyn kuuluu rahoitushakemuksen mukaisen toiminnan tavoitteisiin sitoutuminen ja toiminnan kuukausittainen seuranta ja tilastoiminen. Tärkeässä roolissa työssä ovat verkostot, niiden luominen sekä ylläpitäminen, ja toiminnan markkinoiminen eri tahoille. 

Edellytämme: 

  • toisen asteen tutkintoa (esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan, kasvatus- ja ohjausalan tai kulttuurialan tutkinto)
  • vähintään kahden vuoden työkokemusta nuorten aikuisten kanssa tehtävästä työstä
  • hyviä verkostoitumis- ja yhteistyötaitoja 
  • taitoa innostaa ja tukea haastavassa elämäntilanteessa olevia osallistujia 
  • kiinnostusta kulttuuria ja monipuolista harrastustoimintaa kohtaan 
  • vahvoja työyhteisö- ja tiimityöskentelytaitoja 
  • itsenäistä ja kehittävää työotetta 
  • hyviä tietoteknisiä taitoja 

Katsomme eduksi:  

  • aikaisemman kokemuksen kulttuuripajan pääkohderyhmän parissa työskentelystä (nuoret aikuiset, joilla on jokin mielenterveyden haaste) 
  • kokemuksen järjestötyöstä 
  • viestintäosaamisen ja innostuksen viestintään 
  • ruotsin kielen taidon

Tehtävä on kokoaikainen ja määräaikainen 31.12.2025 saakka. Työ on pääosin kulttuuripaja Casan tiloissa tapahtuvaa lähityötä. Katso lisätietoja kulttuuripaja Casan nettisivuilta: kulttuuripajacasa.fi


Hakuprosessi  

Lisätietoja antaa kulttuuripaja Casan vastaava ohjaaja Vilma Suominen (044 420 2967 tai  vilma.suominen@sosped.fi) 22.4 klo 13-16 ja 23.4. klo 9-12. Voit kysyä lisätietoja myös sähköpostitse.

Lähetä CV ja hakemus palkkatoiveineen sähköpostilla kulttuuripajatoiminnan päällikölle Jaana Vanhalalle jaana.vanhala@sosped.fi su 28.4. mennessä. Otsikoi sähköpostisi ”Toiminnanohjaaja Turku”.

Otamme hakuajan päätyttyä puhelimitse yhteyttä haastatteluun valittuihin henkilöihin. Haastattelut pidetään Turussa viikolla 21. Työ alkaa joustavasti elokuun alussa.


Sosped-säätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka edistää yksilön hyvinvointia vertaisuuden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta.  Sosped-säätiön alaisia kulttuuripajoja on yhteensä seitsemän Helsingissä, Vantaalla, Lohjalla, Turussa, Tampereella, Mikkelissä ja Kajaanissa.